Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Κ. Μουσουρούλης για τη μαρίνα στο Καστέλο

Το θέμα της εγκατάλειψης της μαρίνας Χίου στη θέση Καστέλο, επαναφέρει, με νέα Ερώτησή του, ο Βουλευτής Ν. Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής επισημαίνει τη συνεχιζόμενη αδράνεια της αρμόδιας Διεύθυνσης Τουριστικών Λιμένων, για άμεση απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων, εντός της Μαρίνας, πλοίων ή για την εκποίησή τους, και ζητά την άμεση εφαρμογή του νόμου 2881/2001.
Την ίδια ώρα, και ενώ το έργο της Μαρίνας Χίου παραμένει στάσιμο, το αρμόδιο Υπουργείο προωθεί επιλεκτικά, με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση (Ρυθμίσεις θεμάτων Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού) την αξιοποίηση της Μαρίνας Μυτιλήνης, επιβεβαιώνοντας, την έλλειψη ολοκληρωμένου και συντονισμένου σχεδιασμού της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη και αξιοποίηση των μαρίνων και του θαλάσσιου τουρισμού.
Δεδομένου ότι οι συνέπειες, από τυχόν βύθιση των εγκαταλελειμμένων πλοίων, στο θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά και σε ενδεχόμενες εργασίες στη Μαρίνα θα είναι άμεσες, αλλά και επειδή οι ανταγωνίστριες τουριστικά χώρες υλοποιούν ταχύτατα αντίστοιχες υποδομές, ενισχύοντας το πλεονέκτημά τους, ο Κωστής Μουσουρούλης ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:
1. Έχει εξετάσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου το θέμα των εγκαταλελειμμένων πλοίων στη Μαρίνα Χίου και έχει προβεί σε σχετικές εντολές προς την αρμόδια Διεύθυνση, για την άμεση απομάκρυνσή τους, σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.2881/01;

2. Σε ποιά στάδιο βρίσκεται η διενέργεια του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου – επενδυτή που θα αναλάβει την εκτέλεση χερσαίων εγκαταστάσεων και την εκμετάλλευση της Μαρίνας; Παρακαλώ να κατατεθεί το τεύχος της διακήρυξης.

3. Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να εξετάσει εναλλακτικές λιμενικές χρήσεις της Μαρίνας και της χερσαίας ζώνης για την καλύτερη αντιμετώπιση του διασυνοριακού τουρισμού, σε περίπτωση κατά την οποία αποβεί άγονος ο σχετικός διαγωνισμός; Εάν ναι, παρακαλώ να κατατεθούν οι απόψεις των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στα συναρμόδια Υπουργεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου