Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Η Σ. Θεολογίτου στις Οινούσσες

Τις Οινούσσες επισκέφθηκε την Πέμπτη για πρώτη φορά η Γενική Γραμματεύς της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κα. Σοφία Θεολογίτου, συνοδευόμενη από συνεργάτες της. Η κα. Θεολογίτου βρέθηκε στο νησί μας προκειμένου να συναντηθεί και να συζητήσει με τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Αγγελάκο, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και στελέχη του Δήμου προτάσεις του Δήμου μας για την ένταξη έργων και αναπτυξιακών δράσεων στο Ειδικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ». Το ειδικό πρόγραμμα για τα μικρά νησιά θα παρουσιασθεί στις 17/9/2010 σήμερα το πρωί στην Χίο.

Έπειτα από την συζήτηση στο Δημαρχείο για το αναπτυξιακό πρόγραμμα, η κα. Θεολογίτου ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο στο νησί. Η Γενική Γραμματεύς έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ναυτική παράδοση και την κοινωνική συνείδηση των Εγνουσσιωτών καραβοκυραίων, συνάντησε κατοίκους του νησιού και συνομίλησε μαζί τους, ενώ στην συνέχεια επισκέφθηκε το Ναυτικό Μουσείο, την Α.Ε.Ν., το μαθητικό Οικοτροφείο, τα εκπαιδευτήρια των Οινουσσών, το Στάδιο-Αμφιθέατρο Οινουσσών και την μονάδα Αφαλατώσεως.

Η κα. Θεολογίτου έμεινε ευχαριστημένη από την επίσκεψή της στο νησί και συνεχάρη την Δημοτική Αρχή για το σημαντικό έργο, το οποίο έχει επιτελέσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου